Coronavirus.. si alte prostii

Luna trecuta nu am scris, decat un singur articol pe acest blog, si in general, cam pe toate, m-am focusat mai mult pe alte schimbari pe care le fac in viata mea la momentul actual, schimbari ce tin in marea lor parte de viata reala. Bine, asta nu prea este o scuza, si nu caut sa-mi fac scuze, scriu cand am timp si chef 🙂

Hai sa zic si eu ceva despre „Coronavirus”, „COVID-19”, sau cum vreti sa-i spuneti, daca tot vorbeste lumea peste tot, si usor, usor, acest subiect se indreapta spre a fi ceva tabu, hai sa vedem ce iese. Pai, acest virus este unul, vechi, foarte vechi, de prin 1960 (conform wikipedia), virus care in principal era gasit la pasari. Dar, acum, ce sa facem si noi, gasim noi forme prin care facem tragedie din orice, si mai ales la nivel mondial. Parerea mea, este ca, acest virus este doar o gripa mai severa, din cauza careia, oamenii mai si mor, dar de asemenea, acestia mor si din multe alte motive, nu doar din cauza acestui virus. Da, cert este ca nu s-a gasit un remediu, insa, probabil se va gasi.

Totusi, eu, chiar acum, cand scriu acest articol, sunt putin gripat, drept sa zic, e gripa „de sezon”, sau deaia care pe la noi a mai omorat oameni, constant si anual, insa, nu-mi fac griji, fiindca iau medicamente, iau ce trebuie sa treaca, si aia e.. o sa si treaca, insa am observat o chestie generala la noi, romanii. Facem drama din orice. Mi-am pus masca pe nas si m-am dus la farmacie, asta in bun spirit civic sa nu gripez si pe altii. Eu la rand, o alta femeie mai in etate, la alt rand, cand m-a vazut cu masca pe fata, se dadea mai departe si se intorcea cu spatele mai departe de mine, in acelasi timp, o farmacista, care a venit la ea sa o serveasca, isi servea mucii pe monitor.

Intrebarea mea stupida, de ce baba aia se ferea de mine, avand masca pe fata, si de farmacista, care arunca cu muci pe monitor, in fata babei, nu avea nicio treaba ? Raspunsul este clar, fiindca suntem o tara de oameni indobitociti de televizor, indobitociti de lipsa de informatie, cu toate ca aceasta se afla fix sub nasul nostru.

De asemenea, am circulat cu mijlocul de transport in comun aka autobuzele de oras, din 40 de persoane in autobuz, 5 erau gripate si buhaiau, iar eu cu masca pe ochi, eram cel mai atintit de priviri. Apai tu, om prost, ma vezi pe mine cu masca pe nas, fiindca nu vreau sa-ti dau tie, si la ala de umple geamurile de muci, nu-l vezi ?!

Mda, si cam pe aici se rezuma treaba cu gripa mea, si Coronavirus.. sa nu mai spun, ca in toate supermarketurile am vazut rafturi goale, de catre cei care vad scenarii apocaliptice, insa, nu sunt constienti ca uleiul, faina, etc.. nu sunt atat de mult alimente de baza, daca tu n-ai apa, curent, etc..

PS: sper sa scriu mai des luna martie 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *