Comprimarea imaginilor.. este importantă?

De prin vară am tot început să comprim imagini, să găsesc soluții pentru a ocupa cât mai puțin spațiu pe hard, și sau în cloud, sau chiar pe găzduirea site-urilor mele, dar totuși mereu îmi stă o întrebare în minte, „Oare cât de importantă este comprimarea imaginilor?”. Adică da, sunt de acord că scade considerabil spațiul utilizat pe disk, însă chiar atât de important este când mai nou orice telefon are un client de cloud, sau sunt hard-uri externe de o mulțime de spațiu, oare chiar contează atât de mult comprimarea imaginilor? Ei bine, hai să vă explic cu cifre să zic așa..

comprimarea-imaginilor

După cum spuneam mai sus, astă vară am început să comprim imaginile de peste tot, și mai ales imaginile postate pe bloguri și site-urile mele. Care a fost efectul acestei metode? Ei bine să zicem că o imagine are 2 MB, și că site-ul tău conține o mulțime de imagini, câte 2 MB de la orice imagine, se adună, și rezultatul ar fi că site-ul tău se va încărca foarte greu, sau mai greu decât se încarcă cu imagini comprimate. Dacă acest site se încarcă greu, atunci și Google reacționează la acest lucru, și roboții de la Google, vor cataloga site-ul tău într-un anumit loc. Dacă Google, îți pune „ștampilă” că se încarcă greu, atunci și vizitatorii din căutările Google sunt mai puțini. Și acest lucru este general valabil pentru toate motoarele de căutare, nu doar Google, însă am pomenit de el fiind cel mai utilizat din lume.

Dar dacă tu ai folosi o metodă de comprimare a imaginilor, atunci din acei 2 MB, care teoretic vorbind, i-ar avea fiecare imagine de pe site-ul tău ai face-o cu 50% mai mică, ca și spațiu, însă calitatea ar rămâne aproximativ la fel, sau cel puțin nici o schimbare considerabilă care să încurce ochiul uman, și în schimb ai primi tot mai mulți vizitatori din motoarele de căutare? Atunci ce-ar fi? Evident site-ul tău s-ar încărca mult mai repede, și implicit nu mai ești catalogat aiurea de către motoarele de căutare. N-ar fi mai ok așa?

Ei bine eu de astă vară am început comprimarea imaginilor cu ajutorul Compressor.io, unul din multe alte site-uri de comprimarea imaginilor, pe care îl puteți folosi complet gratuit, fără nici un fel de cost. Și apropo, vă zic toate astea drept sfat, nu sunt plătit sau nu primesc nici un fel de remunerație pentru acest lucru. Dacă eu am considerat acest site ca fiind unul de un real ajutor, cu siguranță și voi veți vedea roadele lui.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *