Comisioane bancare..

V-ați întrebat vreodată de ce anumite comisioane bancare se schimbă mereu la cam toate băncile? Ei bine, da, eu fac parte din categoria ăla, care uneori, nu citesc fix toate chichițele din toate contractele. Știu, nu este tocmai bine, dar uneori așa fac, din veșnica mea grabă. Ei bine, așa am pățit și acum, în cazul conturilor mele bancare, care toate sunt la ING.

Țin să precizez încă de la început că sunt clientul ING de ani de zile, cred că până în acest moment, când scriu acest articol, ei sunt cei mai buni pe partea de asta de bancar + servicii online. Și implicit am conturile de la ING atât pe persoană fizică, cât și juridică. Am conturi atât în RON cât și in EURO, deci sunt implicat pe mai multe fronturi cu ei.

Bun, și să înceapă distracția..

De ceva vreme, de când cu războiul și noile scumpiri, am început să fiu puțin mai atent la banii care îi cheltui, așa că, am început să verific extrasele de cont și să mai „strâng cureaua” pe unde se poate. Astfel că am văzut că lună de lună, îmi luau comision de administrare.. + alte comisioane. Am început să trag linie.. și să văd exact unde se duceau acele comisioane.

Păi să zicem, pe contul persona, având conturi atât în RON cât și in EURO, am văzut așa, comisionul de administrare pentru contul în euro fiind de 5 euro (aproximativ 25 RON), zic ok.. asta e, vreau cont în euro să pot scoate de la bancomat euro, asta e, îmi asum. Apoi la fiecare tranzacție care o fac în euro, îmi iau băieții comision.. la fiecare tranzacție care o fac dintr-un ATM ING, iarăși comision. Am plătit luna trecută, martie 2022, aproximativ 12 euro (60-70 RON), doar pentru comisioanele aferente contului și retragerii de euro.  Zic WTF ?! Pe bune, păi dacă vă plătesc odată comision de administrare, și retrag doar de la bancomatele voastre, n-ar trebui să-mi dați moca retragerile ?! Sau cel puțin un procent mai mic?! Ei bine, nu-i așa. La tranzacțiile de pe contul de RON, pare să nu ia comisioane, fiindcă, am cont de salarii, și depun oricum mai mult de 800 RON/lună pe respectivul cont.

Ok.. am trecut de persoana fizică.. să ajungem la persoana juridică. Aici, iară orice transfer, comision, indiferent că sunt de 10 ani clientul ING, sau știu eu, comision de administrare pentru contul in RON, comision de administrare pentru contul în EURO, comision de transfer, pentru orice operațiune, indiferent ce tip de tranzacție este.. deci să mănâncă și gura lor. Și dacă plătești ceva online sau dacă ți se plătește ceva online, mai ia și procesatorul de plăți partea lui de șmecherie 🙂 Comisioane bancare nesimțite, ce să mai zici altceva ?! 🙂

Drept pentru care, am luat o decizie bună zic eu, am renunțat la contul bancar în euro de pe persoană fizică, iar dacă am nevoie de euro, îi schimb la o casă de schimb valutar și aia e. Să nu mai intrăm în subiectul curs de schimb, „preferențial” și cu așa zisele prețuri bune.. vrăjeală, mare vrăjeală. La orice casă de schimb, dacă vreau să vând euro și să iau RON, tot iau mai mulți bani, decât dacă schimb de la cursul oferit de ING. So basically, sometime, ING sucks. În rest, sunt mulțumit de ei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *