Comentariile, bată-le vina

Cu ce ajută de fapt comentariile?

Cam aceasta este întrebarea mea pentru cei care mai intra din când în când pe aici. Se poate spune că este o mică dilemă a mea, și m-am hotărât să vă spun încă de la începutul acestui articol.

Am văzut vreo câteva bloguri, ale unor oameni de online că folosesc fie comentarii prin intermediul Disqus, fie comentarii prin Facebook, fie deloc. Iar acest lucru m-a dus cu mintea la folosirea adevărată a comentariilor..

Care ar putea fi folosul acestor comentarii, deodată ce mulți dintre cei care intra pe bloguri, nu scriu nimic, iar ăia care scriu, în general scriu pentru că primesc linkback. Altfel, fac pariu că nu ar scrie în nici un fel părerea lor.

Și sincer să vă spun, cei care au sisteme diferite de comentarii față de cel clasic al wordpress, au mult mai mult trafic, mult mai multă interacțiune pe blogurile lor, etc.. față de sistemul clasic de comentarii care este oarecum învechit, și în același timp fără un folos real aș zice eu.

De altfel am văzut iarăși bloguri care au același sistem de comentarii de la wordpress, dar fără secțiunea de link, ci doar nume și email. Care ar fi mult mai ok, zic eu. Atunci ai ști sigur că orice comentariu de pe blogul tău, este pur și simplu opinia omului fără a aștepta ceva în schimb.

Voi ce părere aveți? Să las în continuare comentariile cum sunt ele? Să trec pe Facebook/Disqus comments ? Să renunț la link-urile din comentarii? Sau să le scot definitiv comentariile, ca oricum nu este blogul plin de comentarii. Cam dificilă asta cu comentariile, nu ?

comentariile

sursă foto: dailystormer.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *