Cloudflare.. bye bye..

Azi am renunțat să zic așa, la aproape tot ce aveam la Cloudflare. Bine, mai am de transferat vreo 2-3 domenii, și.. de migrat câteva, care au rămas cu DNSSEC.. dar ușor ușor le scăp și pe acestea.

Acum să vă spun și motivele..

  1. De câteva luni încoace.. în ciuda chestiilor bune pe care le oferă Cloudflare, CDN gratuit, o oarecare protecție DDoS, etc.. au avut tot mai multe probleme de rețea, și multe site-uri au avut beznă totală.. așa am pățit și eu, de urla monitorizarea că am downtime, dar serverul era în picioare.
  2. Prețurile la domenii, internaționale, chiar dacă să presupune că sunt mai ieftini etc.. totuși, administrarea cam lasă de dorit, în sensul că nu poți modifica nameservere, nu poți să faci ce vrei tu cu domeniul respectiv, poți doar să plătești cu câțiva cenți mai puțin.. și atât.
  3. Foloseam DNS-urile gratuite de la https://1.1.1.1, ba chiar mai mult de 1 an jumate le-am folosit pe cam toate dispozitivele, de la telefoane, tabletă, laptopuri, desktop, servere, etc.. azi, am pățit o treaba.. am încercat să accesez niște site-uri care de regulă le accesez frecvent.. încerc de pe telefon, încerc de pe desktop, dau restart la router crezând că e problemă de la RDS.. încerc cu nslookup/curl etc.. din terminal.. nimic.. dau nslookup dintr-o locație externa unde nu aveam aceste DNS-uri.. surpriză.. merge.. clar era problemă de DNS-uri.. deci, am revenit la Google DNS.

Așa că, bye bye.. Cloudflare. Welcome back Google DNS.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *