ChatGPT + altele..

Toată lumea vorbește în perioada asta de AI, de ChatGPT de la OpenAI, de multe alte sisteme și firme care aleg să meargă tot mai mult spre AI și în general spre inteligența artificială.

Nu neg, pe o parte mă sperie într-o mică măsură toată treaba asta, dar pe de altă parte știu și sunt sigur pe mine, că indiferent câte sisteme și automatisme ar ieși pe piață, clar întotdeauna va fi nevoie de oameni într-o foarte mare măsură, de asemenea, toată treaba asta cu inteligența artificială, pe mine cel puțin, mă motivează constant să-mi depășesc condiția, să vreau mereu mai mult, să învăț mai mult, chiar dacă uneori este greu, dar alteori faptul că ne depășim condiția, ieșim din zona de confort, ne face să fim tot mai perseverenți în ceea ce facem. Cel puțin pentru mine cred cu foarte mare tărie treaba asta cu ieșitul din zona de confort.

Acum ceva vreme, prin noiembrie 2022, mai exact, am zis, gata, trebuie să schimb jobul, fiindcă anul ăsta, 2023, după cum probabil mulți au văzut, din punct de vedere fiscal, multe chestii s-au întâmplat, multe spre dezavantajul nostru, a-l ăstora mici. Ei bine, atunci am plecat de la o firma (mai multe firme într-una), ce oferea servicii de găzduire web, servere, etc.. la o firmă ce oferă servicii de plăți online și alte servicii. Ei bine, la vechea firmă eram SysAdmin + tech support, totul era ok, doar că ajunsesem la un moment în care nu prea mai aveam ce învăța, sau ce vedea nou. Totul era la fel. Am venit la această nouă firmă (cea de plăți online), cu pachetul de cunoștințe pe care-l aveam. Aici, am venit ca Site Reability Engineer și DevOps, dar să zicem în linii mari știam clar cu ce se mănâncă, totuși aici, am venit la administrare în cloud/deployment de aplicații, chestii în totalitate noi pentru mine. Eram ca un copil care n-a mai văzut așa ceva când am ajuns aici, de fapt știam așa, pur informațional unele treburi despre docker și altele, dar nimic mai  mult. Am ieșit din zona de confort, și bine am făcut în mare parte. Fiindcă, învăț și acum chestii noi, constant învăț.

Revenind la ChatGPT, ei bine, mulți se sperie de ceea ce nu știu. Până acum am folosit varianta gratuită, probabil și de acum, încă o perioadă voi folosi varianta gratuită, nu neg, este bun acest ChatGPT, problema se pune că de multe ori dă și gherle, nu îți da soluția cea bună, sau face mai multe teste pentru a ajunge la soluția bună. Deci, dacă folosești ChatGPT trebuie clar să ai și cunoștințe destul de ok în domeniul pentru care pui întrebări și cauți soluții. Altfel, dacă tu n-ai habar cu ce se mănâncă, ChatGPT-ul n-o să știe ever ce vrei tu pentru a-ți oferi soluția cea bună pentru problema ta. La fel și Google îți oferă, la fel și Bing Chat, dar dacă tu nu știi ce să ceri și cum să „parsezi” informația, degeaba ai cont pe ChatGPT sau plătești ChatGPT Plus, că este irelevant și nu va rezolva problema pe care tu o ai. Oricum, ca și idee, este super ok ChatGPT-ul, dar, omul e baza pentru a cerne informația primită.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *