Ce este mai rentabil sa cumperi – garsoniera vs apartament (P)

O adevarata provocare pe care o intampinam macar o data in viata este legata de achizitionarea unui camin. Cand pornesti in cautarea celei mai bune solutii pentru tine, incepi sa iti pui tot felul de intrebari, sa devii nesigur pe ceea ce stii cu privire la acest pas important. Daca nu ai un plan bine stabilit de la bun inceput, sansele de a face o investitie care sa se ridice la nivelul asteptarilor tale pot scadea considerabil. Trebuie sa iti pui o serie de intrebari pentru care sa gasesti si raspunsurile cele mai potrivite.

Cand stii dinainte ce cauti, altfel privesti lucrurile si altfel te orientezi dupa spatiul potrivit tie. Per ansamblu, trebuie sa te gandesti daca ceea ce te intereseaza este o garsoniera sau un apartament. Cert este un lucru si anume ca trebuie sa fii foarte prudent atunci cand iei astfel de decizii. Haide sa vedem ce varianta este mai rentabila pentru tine.

Garsoniera sau apartament?

Cand ajungi in punctul de a lua o decizie in aceasta privinta, lucrurile parca incep sa devina deodata extrem de complicate. Cum ai putea sti care varianta este cea mai potrivita pentru tine?

O garsoniera reprezinta o optiune pentru persoanele care deja au un plan bine realizat cu privire la ceea ce vor face in urmatorii 10 ani, sa zicem cu aproximatie. Este dedicata celor care, fie traiesc singuri, fie in cuplu, iar in planul de viitor nu este prevazuta intemeirea unei familii, sau cel putin nu a uneia numeroase. Desigur ca nu este o regula – ar putea fi o optiune pentru familiile care planuiesc sa se mute ulterior si sa inchirieze sau sa vanda respectivul spatiu.

Achizitionarea unui astfel de spatiu, ca si cea a unui apartament implica foarte multa responsabilitate, mai ales cand este vorba despre un imobil nou. Exista numeroase aspecte de luat in considerare, iar locatia, pretul si dotarile sunt numai cateva dintre acestea. Spre exemplu, din varietatea de garsoniere de vanzare in Brasov, ofertele cele mai accesibile sunt cele propuse de maurer-residence.ro.

Spre deosebire de apartament, garsoniera este un spatiu locativ mai restrans care insa ofera o mai mare flexibilitate. Dat fiind faptul ca suma necesara pentru o astfel de investitie este mai mica, spatiul in care se va locui va fi de asemenea, dar nu se va face in nici un caz rabat de la calitate – lucru valabil pentru imobilele parte din proiecte imobiliare ca Maurer Residence, Avantgarden3 – dezvoltate sub umbrela Maurer Imobiliare, dezvoltator de top din tara noastra.

In ceea ce priveste apartamentele, optiunile sunt mai vaste decat in cazul primei optiuni. Acestea vin in dimensiuni variate si prezinta si forme de compartimentare diversificate. Dupa necesitate, poti alege intre cele de 2, 3 sau 4 camere. In cazul ofertelor propuse pe maurer-residence.ro nu sunt excluse nici variantele ce constau in duplexuri sau studiouri.

Este de preferat sa faci o astfel de investitie daca stii ca tot spatiul ce va deveni proprietatea ta iti este necesar. Trebuie sa iei in calcul si posibilitatea ca familia ta sa fie mai mare, dar si ca imobilul sa fie dat spre inchiriere in viitor. Daca o astfel de varianta exista in planul tau, atunci in mod cert va fi mai rentabil sa optezi pentru un apartament si nu o garsoniera.

Achizitionarea unui spatiu imobiliar reprezinta intr-adevar o provocare de fiecare data, insa asta nu inseamna ca e una care nu are si un raspuns pe masura. Dupa constientizarea nevoilor si realizarea unor criterii de selectie, vei sti daca o garsoniera sau un apartament este caminul de care ai nevoie.