Cate pluginuri foloseste site-ul tau WordPress ?

De ceva vreme tot vreau sa optimizez site-urile mele, astfel incat sa foloseasca cat mai multe pluginuri. Unele sunt chiar necesare, cel putin acelea de optimizare cod/imagini. Dar restul, sunt prea putin folositoare. In acest moment, acest site foloseste 16 plugin-uri. Extrem de mult in opinia mea.

Activitatea pe care o fac zi de zi, imi permite sa vad foarte multe site-uri, ce pluginuri folosesc, ce teme folosesc, etc.. tot felul de detalii. Evident care sunt protejate de GDPR. Insa, vreau sa zic ca unele site-uri sunt foarte bine optimizate la pluginuri/teme/design, iar altele, au peste 30 de plugin-uri, cel putin 4-5 teme lasate aiurea acolo, sa fie.. de super „programatori”.

Eu sunt genul care vrea un site sa foloseasca cat mai putine pluginuri, sa fie cat mai optimizat, sa se incarce cat mai repede, si sa fie cat mai prietenos pentru utilizatorul final. Insa, altii, in fuga de a „gadila” cat mai bine clientul, fac site-uri care sa fie si urate, si pline de plugin-uri, si se incarca foarte greu.

In curand voi trece din nou la framework-ul Genesis.. Parca e cel mai light framework pentru WordPress din cate am testat. Si am testat cateva.. mai multe chiar. Uneori chiar ii dau dreptate lui Andrei Chira, in alegerea acestui framework. Si nu doar lui, ci multor altor bloggeri internationali.

Usor usor, cred ca ma indrept si eu spre design-ul minimalist. De ce? Fiindca, m-am saturat de site-uri pline de continut prost, si de foarte multe chestii care ingreuneaza site-urile. Mai usor, si mai ok vizual este ceva mai minimalist, decat ceva care este „chicios”.

Poate acest trend vine de la Steve Jobs, Mark Zuckerberg, si alte nume celebre, care au fost minimalisti in adevaratul sens, si n-au dat bani pe brand, ci pe necesitate. Lucru, care a fost destul de ok, parerea mea. Simplu este noul trend


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *