Calculatoare Noi, Refurbished sau Second-Hand ?

Incep acest articol prin a va spune ca in acesti multi ani adunati de mine alaturi de calculatoare, am reusit oarecum sa ajung la un oarecare grad de experienta, fapt pentru care se poate spune ca sunt in masura sa afirm niste chestii, nu le scriu, in necunostinta de cauza precum alti bloggeri sau creatori de continut.

Personal, cand a fost vorba de ales calculatoare, am ales intotdeauna ori Refurbished, ori Second-Hand.. Pai pentru ca lucrez in domeniu, si stiu cum pot sa analizez durata de viata a unor componente, si imi fac un plan, sa zicem un calculator am nevoie de el sa fie ok, 2-3 ani, apoi, imi iau altul, dar in acesti 2-3 ani, clar isi scoate banii. Insa, altii care nu se pricep chiar bine la a alege calculatoare, si le aleg in baza faptului ca sunt noi, ei bine acestia, da, le pot recomanda si eu tot calculatoare noi sa aleaga.

Totusi sa ne intelegem un aspect inca de la inceput, calculator = unitate, si numai unitate, am vazut aceasta greseala de gandire la foarte multa lume, care crede ca daca pe monitor se afiseaza imaginea, ala este calculatorul, si restul, sunt doar niste chestii acolo, dar nu stiu ce fac si cu ce se mananca. 🙂 Deci ati inteles, calculator = unitate, adica cutia aia pe care apesi butonul si incepe sa apara ceva pe monitor 🙂

Recomandarile mele pentru calculatoare noi..

Pentru calculatoarele noi aveti garantie 24 de luni, dar dupa cum probabil stiti si voi, pentru incepatori, lucrul nou, este nou.

Sistem PC, Intel Core i3-2100 3.1GHz, 16GB DDR3, 1TB SATA, Placa video Nvidia Geforce GT 710 2GB, DVD-RW, CADOU Tastatura + Mouse

Cumpara de aici

Sistem PC, Intel Core i5-2400 3.10 GHz, 16GB DDR3, 1TB SATA, Placa video Nvidia Geforce GT 710 2GB, DVD-RW, CADOU Tastatura + Mouse

Cumpara de aici

Recomandari calculatoare refurbished

Calculatoarele refurbished sunt verificate de cel putin 2 ori inainte de a fi vandute, si vin cu licenta de Windows „la pachet”.

Calculator HP 6200 SFF, Intel Core i3-2100 3.10GHz, 8GB DDR3, 500GB SATA, DVD-ROM + Windows 10 Home

Cumpara de aici

Calculator Refurbished HP 8200 SFF, Intel Core i3-2100 3.10GHz, 4GB DDR3, 500GB HDD, DVD-ROM, Port Serial, Display Port + Windows 10 Pro

Cumpara de aici

Recomandari calculatoare second-hand

Calculatoarele second-hand eu dupa cum v-am spus si mai sus, cam aici sau la calculatoare refurbished m-am bagat mereu, fiindca stiu ce sa aleg, si ce pot pune pe respectiva unitate.

Calculator HP 6200 SFF, Intel Core i3-2100 3.10GHz, 8GB DDR3, 500GB SATA, DVD-ROM

Cumpara de aici

Calculator Dell OptiPlex 7010 MT, Intel Core i5-3570 3.40GHz, 8GB DDR3, 500GB SATA, DVD-RW

Cumpara de aici

Deci una peste alta, cam acestea sunt recomandarile mele de calculatoare (unitati PC), pentru cei care sunt interesati de asa ceva. Nu sunt de gaming sau ceva mai avansat, sunt de uz personal. Adica, mai un film, mai un joc care nu are nevoie de mega resurse, tinand cont de faptul ca toate aceste calculatoare sunt cu preturi intre 500 RON si 1600 RON. Depinde de voi ce alegeti si care va este bugetul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *