Calatoria cu cel mic – la ce sa te astepti, ce trucuri te ajuta si cumsa ai o vacanta placuta (P)

Au trecut 2, 3 ani deja te gandesti ca ar fi cazul sa plecati in drumetii, cu copil cu tot. Aventura aceasta nu ai cum sa o uiti, mai ales ca este prima si pleci la drum cu atat de multe griji, mai ceva ca un copil lasat singur.

De fapt, atat timp cat se tine cont de nevoile celui mai mic dintre membrii familiei, totul are sanse sa decurga mai bine decat te astepti. Pentru cei dintre voi care se afla la prima tentativa de calatorie cu cel mic, intr-o vacanta pe teritoriul tarii, deci fara grija unui zbor, iata un mic ghid de mare ajutor.

Plecam la drum

Atat timp cat si copilul intelege, comunicarea este esentiala. Deci pregatiti impreuna bagajele, cu mentiunea plecarii. Fara grija, ci mai degraba cu scopul de a transmite celui mic un entuziasm legat de evenimentul ce va veni, copilul are nevoie sa stie ca urmeaza o plecare. Atentie, cu sau fara cuvinte ii transmiti automat orice emotie ai avea.

Daca plecarea va avea loc cu masina personala, cu atat mai bine. Copilul este familiarizat cu asta, deci mai ramane sa va inarmati cu jocuri pentru drum.

Casa dulce casa

De preferat sa alegeti varianta de cazare a unui apartament in regim hotelier. In functie de locatia pe care o aveti ca si destinatie, ar fi bine sa va interesati despre acest tip de serviciu. Spre exemplu puteti gasi de inchiriat un apartament regim hotelier Bucuresti sau in alte orase mari. Sunt genul acela de locuinte care te duc cu gandul la camin.

Conteaza enorm pentru copil sa stie ca este intr-un mediu familiar, unde are parte de confort si libertate. Hotelul ar putea sa il ingradeasca din acest punct de vedere. In plus, la cazarea in regim hotelier experienta de vacanta este autentica. Exista dotari complete, deci puteti gati precum acasa.

De preferat sa aveti o farmacie in apropiere; nu se stie niciodata cand schimbarea de mediu aduce dureri abdominale, varsaturi, daca un virus este contactat, daca mancarea nu ii prieste, daca febra tocmai ce anunta un debut de raceala si scenariile pot continua.

Carucior si jucarii

Desigur ca nu il puteti programa asa ca este de asteptat sa aiba rabufniri, sa se simta obosit si cand va e lumea mai draga sa isi doreasca somn, mancare etc. De aceea, este de recomandat sa va bazati pe un carucior confortabil. Va fi mai usor de transportat, de plimbat, mai comod de asemenea. Ar fi bine sa existe si un arsenal de jucarii, jocuri preferate care sa il tina ocupat cel putin pana cand timpul si locul va ingaduie sa ii faceti mofturile.

Activitati de copil

Daca plecati la drum cu gandul la o vacanta lipsita de griji se pare ca va inselati. Viata cu un copil nu este usoara, desi vine si rasplatita cu infinita bucurie a inocentei lui. Asadar, in programul ales trebuie sa includeti si activitati pentru cel mic, fie ca este vorba de spatii de joaca, de parc de distractii sau cine stie ce atractie exista in zona.

Rasplata celui mic nu intarzie sa apara. Cu cat este mai ocupat, cu atat mai bine. Pana la urma aceste momente contribuie si ele la dezvoltarea copilului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *