Bye bye.. Windows. Welcome Ubuntu

Presupun ca orice roman, din aceasta prea minunata tara, a folosit sau foloseste Windows, inca de cand a primit/capatat/cumparat primul sau PC. Asa era si cazul meu, si a multora.. doar ca dupa multi ani, in care am tot incercat sa renunt la Windows, acum i-a cam venit sorocul sa zicem asa. Gata, s-a incheiat, si clar, momentan nu vreau sa mai revin la Windows, decat fortat de cine stie ce circumstante, insa, pana aici.

Explicatia..

Odata cu schimbare jobului.. da, intr-un final, cel putin pentru moment, am plecat din lumea hostingului sa zicem asa.. „Toata lumea va plange dupa mine”.. NOT. Noul job, presupunea orice distributie Linux sau non-Linux, dar orice in afara de Windows. Am luat de la un coleg un stick cu Ubuntu, pe care-l avea pe acolo, zic, hai sa-i dam o „cheie”.. primele chestii, mi-au fost ca o piedica, obisnuit cu Windows, de prea multi ani.. dar na, asta e.. cand esti Linux SysAdmin de ceva ani, terminalul este un „must have”, drept sa zic, de cand a aparut WSL, chiar si pe Windows terminalul a fost integrat, sa nu mai stau cu PuTTy si altele. Deci jobul actual a presupus Linux, Linux am instalat, Ubuntu dupa cum am zis, cu cateva peripetii, dar totul a fost bine. Cu toate ca mai aveam un laptop prin casa cu Zorin OS.

Ubuntu ?! Why?

O chestie care mi-a placut in toti acesti ani in care am lucrat in hosting, Linux tati.. si tot ce are la baza Linux. Adica orice update, orice patch, orice chestie de securitate este tratata cu maxim de prioritate si in principal, nu se da in productie ceva ce poate fi beta sa zicem. Dar daca e vorba sa fie o problema de securitate vreodata, imediat s-a facut un patch, imediat s-a facut un update, si pa.. ala a fost. Din zeci de video-uri, cu pareri de la oameni mult mai avizati probabil ca mine, si cu mai multa experienta in Linux.

Concluzia..

De acum inainte, clar, sunt slabe sansele sa mai ajung voit la Windows, tinand cont ca in ultimii ani, cu orice update, cu orice problema, s-a umplut sa zicem paharul. Plus, ca niciodata nu mi-a placut PowerShell-ul mi se pare mult mai complicat decat ar trebui sa fie pentru ceva simplu cum se da a fi intregul Windows. Cel mai probabil, la un moment, posibil sa trec 100% pe structura Apple, cu toate ca sa zicem acum, sunt doar 50-60% in ecosistemul Apple, dar nici pe Linux nu am ceva care sa-mi lipseasca si/sau sa pot conecta la ecosistemul Apple.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *