Blog Virusat

Cred că în ultima vreme „haxorii” de pe net caută să mă facă „în sânge așa”. Și anume, în ultimele 2 săptămâni mi-am spart acest blog de 2 ori. Știu și de ce? Fiindcă am zis, hai să trec și eu pe teme și module premium.. sau premium spuneau că sunt acolo unde am dat cu banii. Pare, că mi-am luat țeapă. Și într-adevăr, dacă e să cauți o soluție mai ieftină, te arzi singur.

Așa am făcut eu, am luat teme premium.. de pe o comunitate GPLDL.com, ei bine se pare ca mi-am luat o mare țeapă. Ziceam acum câteva zile/săptămâni aici că am schimbat tema site-ului, într-adevăr, am zis, că ar fi timpul să schimb și eu tema, și să trec la ceva mai profesional. M-am înregistrat în comunitatea amintită mai sus, am testat pe alte site-uri teme de acolo, fără nicio problemă pe acele site-uri. Toate bune și frumoase, la care zic, hai să fiu băiat bun, să iau teme premium de la ei, donând bani. Am donat minimul, de 15 usd. În care beneficiam de 30 de zile de download gratis la temele premium și modulele tot premium.

Am instalat și pus la punct, respectiva tema cu 2-3 module premium, etc.. toate bune.. până am văzut acum 2 săptămâni că am site-ul infectat. L-am scanat, l-am verificat cod cu cod.. părea să fie din modulul UpDraft care spuneam că e bușit, varianta sa premium, eram chiar șocat să zic așa. Însă, acum câteva zile, am realizat că de fapt nu era doar acel plugin bușit, ci tot ce luasem de la GPLDL. Pe bune, toate pluginurile și temele premium erau bușite. Le-am scanat, apoi mi-am dat seama că ele erau, fiindcă virusul a intrat prin acele pluginuri/teme, apoi au mers mai peste tot. Așa că am ajuns să am nu mai știu câte fișiere virusate.

Soluția, șters toate pluginurile, și temele, pus tema default de la WordPress, scanat de 2-3 ori, tot conținutul, șters fișierele infectate, devirusat cele necesare, șters toate fișierele ce țineau de WordPress, instalat WordPress clean, de la zero, adăugat imaginile și textele, schimbat tema.. da, asta este tema Schema de la MyThemeShop, temă care chiar am cumpărat-o acum câțiva ani la ofertă, bine, care am modificat-o eu în structură, destul de mult, și pe care am menținut-o la zi să zic așa.

Și.. uite așa s-a ajung să gândesc că nu există soluție ieftină când este vorba de pluginuri și teme, fie dai bani direct la cel care a creat tema/pluginul, fie îți faci singur de cap și creezi tot ce ai nevoie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *