Bătrânețea și căminele de bătrâni

Azi vă voi spune o scurtă poveste care zic eu vă va impresiona puțin.. Dar să încep cu începutul..

camine de batrani 2Cum este normal și firesc toți îmbătrânim că vrem noi sau nu, indubitabil acest lucru se întâmplă. Dacă ne gândim la anii pe care îi petrecem alături de cei dragi, se poate spune că ne trezesc un sentiment de vină când ajungem la bătrânețe, sau cel puțin așa văd eu lucrurile. Însă se pare că nu sunt singurul care vede așa..

De curând am avut o discuție cu un prieten din București, prieten al cărui tată a ajuns la o anumită vârstă ce trece de 70 de ani, și omul încă este foarte lucid. A lucrat la viața sa în armată, deci are o pensie destul de măricică, evident el și soția sa au fost ok atâta vreme cât a trăit, însă dânsa din nu știu ce motiv, pe care nu am îndrăznit să-l întreb a decedat.

Omul însă a rămas foarte lucid, și a gândit un lucru pe care mulți bătrâni din zilele noastre nu-l gândesc, a luat singur decizia de a se interna într-un cămin de bătrâni, toate astea pentru a nu-l face pe fiul său să sufere având grijă de el ca om bătrân ajuns în neputință.

Așa că prietenul meu, fiind puțin mai paralel cu internetul, l-am ajutat eu să caute cămine de bătrâni în București, toate astea după ce am rămas forte impresionat de povestea vieții bătrânului său tată. Pot spune că foarte rar găsești oameni care sunt lucizi până la bătrânețe și nu vor să-ți îngreuneze zilele ție ca și copil.. foarte rar.

Una peste alta am decis să apelez la un portal de firme din București și anume la București365.ro, unde se pare poți găsi numere de telefon, poze, hărți și tot felul de indicații care v-ar putea face să alegeți căminul de bătrâni pe care îl căutați. Evident, în funcție de necesitățile fiecăruia.

În cele din urmă, după ce i-am dat câteva numere de telefon, Daniel, că așa îi este numele prietenului meu, a găsit un cămin de bătrâni în apropierea locuinței sale, astfel că face doar vreo 10 minute până la tatăl său. Ideea acestui articol ar fi următoarea.. Oameni, părinți, dacă ajungeți să îmbătrâniți nu vă chinuiți copiii având o atitudine reticentă față de acestă trecere de la o vârstă în care ești capabil să muți munți la una în care nu mai ești capabil să faci mare lucru, acceptați serviciile profesioniștilor și veți avea sufletul mult mai împăcat cu această trecere.

camine de batrani 1


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *