Backup-ul e sfânt, întotdeauna..

Nu cred că este blogger în România, care în ultima vreme n-a văzut despre „prostia” făcută de către cei de la WebFactor, adică, nu cred că e persoană care să nu fi auzit despre ei.

Asta cred că poate fi o învățătură de minte, pentru fiecare om din online care are cel puțin un site. Trebuie să fim cu toții conștieți că orice server, este tot o mașină, și că din diferite motive se poate strica, întrerupe, sau pur și simplu adminului i se pune pata și dă shutdown la server, cel mai bine e să ai backup, indiferent de situație, backup-ul e sfânt.

Eu sunt cred puțin mai paranoic, fac backup-uri săptămânale automate prin vreo 3 locații, plus fac un backup pe PC-ul meu. Asta, și pentru mine, și pentru clienții mei. Asta asta, drept siguranță. Dacă se întâmplă ceva, într-o anumită perioadă, cu siguranță nu pierd mai mult de o săptămână din datele mele.

Totuși, după cum văd niște statistici să zic așa, oamenii nu-și fac backup-uri locale, cu toate că și în termenii și condițiile fiecărei companii de hosting, ai să vezi clar, că spun și încurajează clienții să-și facă backup local. Însă, ce să-i faci oamenii nu ascultă, citesc 2-3 rânduri, apoi merg mai departe, nu se gândesc la propriile lor date.

Deaia prin prizma jobului pe care-l am, încurajez lumea să facă backup local, în propriile lor calculatoare, unde să aibă doar ei access, altfel se mai pot întâmpla situații de genul celei de la WebFactor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *