Anotimpul Prostiei

Eu cred cu desăvârșire că această perioadă este cea mai propice proștilor, tocmai dea aceea am ales drept titlu „Anotimpul Prostiei”. Cu siguranță vă întrebați de ce spun acest lucru, însă vă asigur că este ceva foarte adevărat.

Acum să vă explic și toate cu începutul.. Seara de vineri, așa zisă vinere mare, dinaintea paștelui.. o zi în care marea majoritate a fabricilor și-au încheiat activitatea, lumea a început să se retragă spre case pentru a pregăti bucatele pascale.

Toate bune și frumoase până aici, însă problema ce-a mare este alta, apar prin puținele buticuri rămase cu program prelungit, ghiciți ce.. ei bine apar bețivii, acei oameni care nu știu a bea acasă, ca niște oameni educați, și beau pe drum, în toate colțurile mai dubioase.

Nu zice nimeni să nu bei, oricine bea din când în când, dar nu bea frate până îți stă limba plută, bea cu bun simț, niciodată nu te lua după „prietenii de pahar”, cu siguranță dacă încep să sufle vorbe că dacă nu bei cu ei, nu le ești prieten, ăsta este un lucru cert că nu-ți sunt prieteni și nici binele nu ți-l vor.

Nu vreau să intru în polemici interminabile acum despre băutură, fiindcă subiectul este mult pre aamplu pentru a putea fi cu adevărat dezbătut, totuși vreau să subliez că ceea ce face omul cel mai bine la băutură, este să caute ceartă, scandal, să-și scoată problemele în evidență față de cele mai nepotrivite persoane, și așa mai departe.. nimic nu iese bun când oamenii se îmbată.

Drept să zic, alții ar îndrăzni să mă contrazică, însă argumentul meu este unul plauzibil, și anume.. azi am văzut 2 bătăi între oameni trecuți de 50 de ani. Unii au băut împreună, apoi se alergau cu pietre și bâte, alții și-au dat palme, eventual pumni și amenințări..

Ceea ce este pur și simplu stupid, de ce când ești tânăr, de cele mai multe ori, la băutură ies glume, caterincă și alte chestii ce nu duc la bătaie (am zis de cele mai multe ori), iar când îmbătrânești, toate frustrările îți ies la suprafață și ești cel mai mare zmeu. De ce oare se întâmplă mereu așa ceva.. ?!