Analfabeți everywhere..

I see analfabeți everywhere.. 🙁

De ceva vreme încoace în lipsă de ocupație urmăresc mai des ceea ce scrie lumea pe Facebook. Nu este o surprindere foarte mare, însă, constat tot mai mulți analfabeți în mediul online. Nu zic că eu sunt perfect, fără nici un fel de greșeală gramaticală, însă când văd ce fel scriu alții, parcă îmi crește inima în piept.

Tot mai multă lume nu știe să despartă în silabe, tot mai mulți oameni nu știu să scrie corect, și nu mă refer la o cratimă, sau chestii de genul, că uneori acestea sunt fix ultimele care le vezi, mai ales dacă scrii ceva repede.

Însă, mă refer la greșeli grave.. gen.. „mea” în loc de „mi-a”.. „an” în loc de „în”.. până și „muarte” în loc de „moarte”, deci pe bune.. este penibil să scrii într-un astfel de mod, și să ai fițe de mare domn.

După cum am scris și mai sus, cratima, în cazul multora din lista mea de prieteni de pe Facebook este strict opțională, și foarte mulți n-o folosesc în nici un fel. Tocmai de aceea tind să cred că în România sunt foarte, dar foarte, mulți analfabeți.

Mulți dintre ei, au făcut facultate, liceu, etc.. poate chiar și master sau știu eu ce alte forme de învățământ superior, însă nici măcar chestiile minime de respectare ale regulilor gramaticale nu le însușesc câtuși de puțin.

Nu neg, și niciodată n-am făcut-o, eu.. abia un liceu, și ăla cu greu din vina mea, însă, măcar știu să vorbesc și să scriu cât de cât mult mai bine decât aceste persoane doxate de carte.. Și într-un fel mi-e și ciudă, fiindcă trag acum la 30 de ani, să ajung la o facultate, însă acea facultate ce mă învață, dacă cu astfel de persoane se dovedește a fi un total eșec?!

analfabeti


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *