Americanii și rasismul

De ceva vreme tot văd prin presă un mare tamtam în legatură cu americanii și rasismul, ei bine, am cunoștințe americani, nu i-am văzut să fie rasiști, cel puțin nu până acum, ba chiar colaborează cu fel și fel de oameni, fără nicio problemă, însă, totuși aceștia nu sunt excepția de la regula. De când sunt eu pe acest pământ, mereu au existat filme cu polițiști rasiști, negri care se confruntă cu rasism, etc..

Eu cred totuși ca și media îi cam învață să fie așa, și dacă nu-i învață media, îi învață părinții lor care au fost crescuți cu astfel de informații. Dacă ești negru, trebuie să te ferești de poliție, dacă ești albi trebuie să-l „supui” pe negru.. și toata chestia asta, fiindcă oamenii sunt diferiți, și fiindcă supremația albă a ajuns la niște limite extreme. Mi se pare absurd ce s-a întâmplat acolo, cum acel om, indiferent că era suspect de activități ilegale sau nu, e absurd să-l omori așa, cu sânge rece.

Ce mi se pare și mai absurd este faptul că cei care filmau, sau persoanele care erau pe acolo, nu au intervenit în niciun fel, sunat poliția, să vină alt echipaj dacă distrușii ăia nu știu să-și facă treaba, nu zici că intervii fizic, că există posibilitatea să-ți iei un glonț în cap, dar totuși faci ceva, nu stai pur și simplu, filmezi, și nu te interesează ce pățește cel de lângă tine, ci doar „empatizezi”. De fapt aceste scene îmi aduc aminte de un episod din Black Mirror (un serial), când cineva era fugărit, torturat de către altcineva, și toți erau cu telefoane/camere să filmeze ei primii acțiunea, dar fără să intervină în niciun fel.

Cam la asta s-a ajuns cu omenirea asta, și pe de o altă parte, chiar îmi pare bine că mai vin din când în când chestii care să ne mai rărească, chiar dacă poate nu sunt „răriți” cei care trebuie, dar totuși, se mai trezește lumea puțin la realitate, și poate o să-și dea seama vreodată că depindem unii de alții pentru a supraviețui. Dacă nu ne respectăm, nu ne bazăm, nu ne ajutăm unii pe alții, clar suntem meniți pieirii. Nu neg, și eu, poate nu mă băgam să îmbrâncesc polițistul ăla, dar măcar încercam să vorbesc cu ei să-l lase că-l omoară etc.. Bine, acestea sunt doar păreri scrise „la cald” după ce am văzut prima dată acel video în care acel polițist rasist stătea pe gâtul omului. Deci.. cred că de când lumea.. americanii și rasismul sunt chestii legate una de cealaltă foarte strâns.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *