Alta despre Windows 10..

Acum ceva mai multa vreme am facut upgrade pe desktop-ul meu de la Windows 7 la Windows 10. Marea majoritate stiti si voi probabil ca poti face upgrade sau puteai face de la Windows 7 la Windows 10 gratuit fara sa platesti ceva. Am scris „puteai” fiindca nu mai stiu exact. Eu am facut aceasta treaba acum aproximativ 1 an, sa zic, in mare.

Bun, am facut acel upgrade, a mers totul bine, pe atunci dadeam drumu la desktopul de acasa mai rar, fiindca, lucrand in domeniu IT, toata ziua stau la PC cand esti la birou, acasa incerci sa te mai rupi de stat la calculator. Bine, deschizand putin mai rar desktopul, am mai facut cate un update, am mai facut din cand in cand cate una alta pe el, deci s-au mai adunat programe si chestii care sa consume resurse.

Pana la un moment, cand acum vreo 2 luni, am vazut ca dupa ce am facut upgrade la ultima versiune de Windows 10, cand vroiam sa intru in „My Computer” mi se incarcau foarte greu dosarele/disk-urile, acelasi lucru l-am observat si cu alte 2 luni inainte de acest eveniment, la servici, unde am un desktop destul de ok ca si resurse, mai bun decat cel pe care-l am acasa.

Fresh Install – FTW

In prima faza, am crezut ca este vorba despre resurse prea putine si de aceea nu merge cum trebuie. Dupa ce am mi-am adus aminte ca aceeasi problema am avut-o si pe cel de la birou, stiam ce urma sa fac. Trebuia sa reinstalez sistemul de operare, fiindca probabil, ceva in Windows-ul vietii, era naspa, si trebuia sa-l resuscitez cu un „fresh install”.

Dupa cum spuneam mai sus, cu 2 luni in urma am vazut problema, abia ieri mi-am facut timp sa-l reinstalez, de la 0, si acum merge totul uns, fara probleme. Nu neg, fiind un Core 2 Quad (generatie veche, nu rachete ca in zilele de azi), cu 8 GB memorie RAM si alte chestii, care pentru browsing si alte chestii minore pe care le fac eu, cateodata mai vad niste „slow motion”, dar nu e ceva deranjant, asa ca merge.

Deci, daca aveti problema si vi se incarca foarte greu folderele dupa ce ati facut upgrade de la Windows 7 la Windows 10, sa stiti ca trebuie sa reinstalati Windows 10 si problema se va rezolva.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *