A învăța e bine..

Am întâlnit în viața asta muți oameni care erau complet delăsători în ce privește propria lor educație. Nu neg, și eu pot spune că am fost unul dintre ei, la un moment, însă simțeam că mă plafonez și apoi am început să caut lucruri noi care să le fac, lucruri noi care să le învăț.

Tocmai de aceea, ușor, ușor, am învățat să fac o mulțime de chestii, de la ac și ață, la IT, etc.. adică pot spune că am trecut prin școală ca gâsca prin baltă, nu am învățat prea multe în școală, fiindcă de cele mai multe ori eram ocupat cu bișnițăreala, însă apoi, viața mi-a demonstrat, că dacă nu vreau să învăț ceva util la școală, trebuie să învăț în afara ei.

invata

Tocmai de aceea pot spune fără să-mi fie rușine, mereu am fost un autodidact, în aproape tot ce știu eu să fac. Vorbă bună aia românească de zice că.. meseria se fură, nu se învață. Așa și cu mine, am încercat mereu să fur de colo puțin, de dincolo puțin, mai ales treaba asta cu internetul, și tot ce ține de internet, dacă n-am avut de unde fura „meserie”, am căutat tutoriale, am pus în practică, cu bani, fără bani.. dar am mișcat, cum s-ar zice.

Ei bine mi-e ciudă ca unii oameni n-au deloc inițiativă, să învețe ceva, să facă ceva cu viața lor, să miște ceva, nu să îi ocolească vântul. Asta mi-e mie ciudă, că mulți au avut poate multe șanse la viață, și nu au știut să profite de acele șanse. Am avut colegi de bani gata, care au știut să toace averile părinților, mai ceva ca storcătorul de fructe. Iar acum sunt de n-au bani să bea o bere buna.

Prietene, dacă ai o șansă, profită de ea, că viața nu-ți da mură-n gură, și mai ales pleașcă nu vine mereu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *