6 motive pentru care sa alegi un tratament cu implant dentar (P)

Se spune ca aspectul fizic este primul lucru de care se tine cont in formarea unei pareri despre o persoana. De cele mai multe ori, aceasta parere se poate schimba cu foarte mare dificultate in timp. Poate ca nu este pe atat de important stilul vestimentar pe cat este modul in care ne ingrijim. Dantura este una dintre cele mai problematice, mai ales cand nu ii oferim atentia cuvenita la timp. Modul in care arata afecteaza vizibil comportamentul social. De cele mai multe ori si relatiile cu ceilalti sunt afectate din aceasta cauza. De altfel acesta se extinde si cand vine vorba de realizarea masticatiei, care devine mult mai dificila in cazul in care cativa dinti lipsesc.

Motivele pentru care ne putem pierde dintii sunt variate: traumatisme ale danturii, probleme gingivale, inaintarea in varsta etc. Este cel mai recomandat ca spatiile goale sa fie inlocuite de dinti artificiali intr-un timp cat mai scurt pentru a putea mentine la standarde inalte calitatea vietii.

Chiar daca este un factor destul de important, sanatatea nu ar trebui sa fie conditionata de buget. Atunci cand te decizi sa iti reconstruiesti zambetul, asteapta-te ca realizarea acestui plan sa fie si dificila. Sunt persoane care nici nu incearca sa faca un efort pentru a beneficia de implant si recurg la proteza.

Iata 6 dintre cele mai importante motive pentru care un implant dentar este o solutie de preferat:

1. Te ajuta sa iti pastrezi intr-o conditie excelenta osul natural – acesta solutie consta in introducerea unor suruburi similare radacinii dintilor, oferind osului respectiv stabilitate. Titaniu este de preferat in acest caz intrucat se poate implementa prin metode biochimice. Astfel, acesta capata un aspect asemanator cu radacina unui dinte natural.

2. Ofera sustinere dintilor alaturati – dantura este alcatuita in fapt dintr-un grup de dinti care au de suferit in conditiile in care unul lipseste. Printr-un implant dentar ii oferi danturii tale ajutorul de care are nevoie pentru ca sanatatea dintilor alaturati sa nu fie afectata, conferind armonie intregii danturi.

3. Poate fi curatat cu usurinta – nu trebuie sa oferi o atentie extraordinara ingrijirii acestora pentru ca sunt similare dintilor reali. Deci trebuie sa le aplici metodele de igienizare clasice. Comparativ cu o proteza, implantul dentar nu necesita aplicarea unor solutii peste noapte sau alte astfel de sarcini.

4. Iti reda complet increderea – de cate ori nu te jenezi sa zambesti cu gura pana la urechi – la propriu – pentru ca stii ca ai dinti lipsa? Un implant dentar inlocuieste dintele care lipseste, completandu-ti dantura.

5. Asigura forma naturala a fetei – de obicei un dinte lipsa inseamna o estetica a fetei care are de suferit. Cand beneficiezi de un implant eviti ca acest lucru sa se intample. Mai mult decat atat, ai posibilitatea sa zambesti natural, fara teama ca ai putea arata hilar.

6. Elimini grija fata de carii – un astfel de tratament este de preferat pentru ca reduce considerabil sansele de cariere a dintilor. Desigur, o igiena corespunzatoare este in continuare necesara. Este la fel ca si cum respectivul dinte ar fi natural.

Periodic este bine sa vizitezi cabinetul medicului stomatolog pentru a realiza controalele de rutina. Astfel ai linistea ca te bucuri de o dantura santoasa.