1 an de Focșani.. înapoi..

Azi am făcut 1 an de când m-am mutat înapoi la Focșani.. Da, sunt născut, crescut, etc.. în Focșani sau în Vrancea mai bine spus, totuși, de pe la 19-20 de ani, nu prea am mai fost prin zonă decât parțial, sau periodic.. Fie am fost plecat în diferite țări din afara României, fie am fost plecat prin țară, dar nu mă gândeam că mă voi întoarce să zicem, definitiv în această zonă, mă gândeam că mai voi întoarce doar parțial, nici acum nu sunt sigur că voi rămâne pentru mulți ani, cel puțin în perioada asta dar.. nu se știe niciodată.

Anul trecut, pe 26 iunie 2021, ne-am întors eu și soția mea, înapoi la origini, fiindcă, era pandemia de COVID-19, fiindcă locuiam în Pitești, Argeș, de câțiva ani și am zis că este timpul să ne întoarcem acasă. Fiindcă părinți bătrâni, fiindcă rude apropiate, fiindcă câțiva prieteni.. și motive de ordin sentimental în general.

Din punct de vedere financiar, orașul, cel puțin în ziua de azi, e praf să zicem așa.. locuri de muncă nu prea sunt, sau dacă sunt, doar pentru minimul pe economie (în jur de 1350-1450 RON net), magazine se închid și de deschid altele, totuși, indiferent, tot multe locuri cu afișe de închiriat.. dar chiar și așa, chirii enorme pentru pustietatea din oraș. Indiferent că vorbim despre chirii ale apartamentelor, garsonierelor sau spațiilor economice, totul este scump aici. Pe la magazine, coșul majoritar este sub 100 RON, clar.. sărăcie lucie să zic așa. Și totuși, sunt foarte multe locuri deschise pentru consumatori, adică magazine mari precum Kaufland, Lidl, MegaImage, Profi, Carrefour, platforme comerciale, etc.. dar, lumea în general n-are niciun ban la saltea, toți sunt doar consumatori, nu investitori sau măcar antreprenori.

Discutam cu o persoană care are ceva firme cu rulaj destul de ok, totuși, toti se vaită că nu-s bani.. toți zic, aceeași placă.. n-avem bani, și totuși mulți dintre aceștia, au mașini scumpe, case care le plătesc în rate, și firme care merg pe linia de plutire, dar aceeași placă.. nu-s bani nene.

Deci acesta este rezumatul acestui an de când am revenit în prea „frumosul” Focșani, deci per ansablu cred, că una dintre cele mai rele decizii pe care le-am luat, poate sunt eu mai ciudat sau n-am gândit bine, dar am gândit cu inima în loc de a gândi cu capul. Oricum, faptul ca orașul este cum este, nu mă afectează cu nimic din punct de vedere financiar, jobul și viitorul meu tot în IT și online este, deci, clar nu mă ajută cu nimic faptul că este un oraș de tranzit, o ruină.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *